КНП” Дрогобицька міська поліклініка”ДМР отримала 37 кисневих концентраторів для лікування пацієнтів з Covid-19.

11 Листопада 2021
КНП” Дрогобицька міська поліклініка”ДМР отримала 37 кисневих концентраторів для лікування пацієнтів з Covid-19 в амбулаторних умовах , які після виписки потребують кисневої терапії. Їх безкоштовно видаватимуть у тимчасове користування. Концентратори вже розподілили на сімейні відділення .
Концентратори можуть отримати пацієнти, які потребують кисневої терапії, але за станом здоров’я вони можуть лікуватися вдома, а не в стаціонарі. Їх безкоштовно надаватимуть усім, хто підписав декларацію із сімейним лікарем. Придбати доведеться лише елементи для індивідуального користування — маски, трубки, носові канюлі та перехідники.
Щоб отримати концентратор, пацієнт або хтось із родичів може звернутися до сімейного лікаря, який організовує передачу концентратора додому пацієнту. Оформлюється угода, акт передачі, проводиться інструктаж щодо використання. Тоді такий пацієнт може використовувати його в домашніх умовах, перебуваючи під під спостереженням лікаря.
Пацієнт може користуватися концентратором протягом того часу, поки його стан не поліпшиться. Втім, його необхідно повернути, коли рівень сатурації впродовж доби без кисневої підтримки тримається на рівні 94.
Станом на 10.11.2021 року до надання медичної допомоги амбулаторним хворим на Covid-19 залучено 2 концентратори.
В ПАРНЕРСТВІ З
Перейти до вмісту